Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 25/7/2023 στην πλατεία της Άνοιξης στις 19:00

FacebookTwitterGoogle+Share

ΜΕ ΘΥΜΟ ΜΕ ΟΡΓΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ

Για ποιο λόγο άλλος ένας διανομέας να πεθάνει το 2023 και ενώ υπήρχε σε ισχύ ο νόμος απαγόρευσης της διανομής εν μέσω καύσωνα, να πεθάνει από θερμοπληξία;

Για ποιο λόγο άλλος ένας διανομέας να φάει ξύλο και να του διαλύσει ο εργοδότης το μηχανάκι του επειδή πήγε λάθος παραγγελία ( και δεν έφταιγε κιόλας );

Για τον ίδιο λόγο που στην εστίαση η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια ενώ η δουλειά είναι και παραμένει κυριολεκτικά όποτε, όσο και όταν θέλει ο εργοδότης με μισθό που θα συμφωνήσει ο εργαζόμενος μαζί με τον εργοδότη δηλαδή ο εργοδότης, χωρίς ένσημα ή στην καλύτερη περίπτωση 6ωρο ένσημο για 10ωρη και πάνω δουλειά. Η εντατικοποίηση, η έλλειψη προσωπικού και η φύση της δουλειάς (ορθοστασία, κουβάλημα, καιρικές συνθήκες κ.α.) επιβαρύνουν τις περισσότερες φορές με ανεπανόρθωτη ζημιά τον ανθρώπινο οργανισμό.

Για τον ίδιο λόγο που οι εργοδότες και η κυβέρνηση όλα αυτά τα θεωρούν «κανονικότητα».

Γιατί αυτοί οι παραπάνω δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των εργαζομένων του κλάδου αλλά και όλου του λαού. 

Έτσι και ο διανομέας που εργαζόταν σε μαγαζί της Άνοιξης θύμα της κανονικότητας, αφού δούλευε όλη την ημέρα και μάλιστα με βάση μαρτυρίες με απλήρωτες υπερωρίες, αδήλωτος και με το δικό του μηχανάκι το βράδυ ο εργοδότης, με αφορμή μια λάθος παραγγελία που δεν έφταιγε ο διανομέας τον πλάκωσε στο ξύλο και του κατέστρεψε το μηχανάκι. Και μας χρωστάγανε και μας πήραν και το βόδι λέει ο λαός.

Όμως ο κάθε διανομέας, ο κάθε λαντζέρης, ο κάθε εργαζόμενος στον κλάδο δεν είναι μόνος του. Το Συνδικάτο Εργαζομένων στον επισιτισμό τον τουρισμό και τα ξενοδοχεία είναι σάρκα από τη σάρκα των εργαζομένων του κλάδου και δίνει όλες του τις δυνάμεις για να πάρουμε με τον οργανωμένο αγώνα μας την υπόθεση της προστασίας της ζωής μας και της περιουσίας μας στα χέρια μας.

Απαιτούμε να φτιαχτεί ή να αντικατασταθεί το μηχανάκι του διανομέα άμεσα αποκλειστικά από τον εργοδότη. Να καταβληθούν στον διανομέα όλα τα δεδουλευμένα του, υπερωρίες, ένσημα αποζημίωση εξτρά για το μηχανάκι, βενζίνες για όσο καιρό δούλευε στον συγκεκριμένο εργοδότη καθώς και οι μέρες στις οποίες κάθεται χωρίς δουλειά.

Διεκδικούμε

Ένταξη της ειδικότητας των διανομέων, μαγείρων, σερβιτόρων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. 

  • Εφαρμογή της Κλαδική σύμβαση εργασίας.
  •  Σταθερή εργασία 5ημερο 7ωρο με αποδοχές 8ωρου και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα . Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης. Καμία άλλη ανοχή στην εργοδοτική αυθαιρεσία 
    • Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας με διασφάλιση όλων των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
  • Μηχανάκια, εξοπλισμός, συντήρηση και έξοδα μετακίνησης να παρέχονται από την επιχείρηση να συμπεριλαμβάνεται το κράνος για τους διανομείς .
  • Μέτρα προστασίας της Υγείας, παροχή εξοπλισμού ατομικής προστασίας για μάγειρες, σερβιτόρους, λάντζα κ.λπ.
  • Να απαγορευτεί η διανομή με δίκυκλο σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες στη βάση των διατάξεων που προβλέπουν μέχρι σήμερα και για άλλες ειδικότητες. Να οριοθετηθεί χιλιομετρικά η εμβέλεια διανομής των καταστημάτων.

Οργανωμένα σε κάθε εταιρεία σε κάθε μαγαζί, δίνουμε την μάχη βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες!!

Παλεύουμε σαν μια γροθιά ανεξάρτητα την ειδικότητα, το φύλο και την χώρα καταγωγής μας.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ